У Кропивницькому радилися, як протидіяти ПВК "Рьодан"

  • 9 бер. 2023 08:57
  • 326
    • Новина У Кропивницькому радилися, як протидіяти ПВК «Рьодан» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА відвідали онлайн-нараду МОН України з питань запобігання поширенню негативних субкультур, зокрема ПВК "Рьодан" під головуванням Віри РОГОВОЇ, заступниці міністра МОНУ.
     
     
    В нараді брали участь в нараді спеціалісти департаментів з питань позашкільної освіти та виховної роботи, фахівці інститутів післядипломної педагогічної освіти, керівників закладів позашкільної освіти із всіх куточків України, понад 700 учасників.
     
     
    У обговорені були залучений Ярослав ШТАНКО, фахівець Національної поліції України:
    - Ваші учні вже теж прочитали про ПВК "Рьодан" або навіть знайшли їхні спільноти в Telegram та стежать за ними. Немає сенсу удавати, що проблеми не існує, тим паче, що діти вже можуть знати більше, ніж ми. Розкажіть їм усе як є – скористайтеся для цього матеріалами нашої статті, новинами з Telegram-каналів тощо. Запросіть на заняття шкільного психолога, який пояснить феномен деструктивних молодіжних рухів. Поговоріть із дітьми та спробуйте разом розібратися, з чим ми маємо справу, якою може бути мета цієї ІПСО та чому важливо не вестися на провокації. І, звісно, говоріть про те, якими можуть бути наслідки: і фізичні, і юридичні. 
    Також обов'язково попередьте батьків дітей. Це насправді дуже небезпечно, тож не варто ставитися до новин про реданівців як до чогось безневинного, про що швидко всі забудуть. Особливо поки ми не зрозуміли мету ворога до кінця.
     
    Також обговорювали залучення дітей до позашкільного навчання, психологічній реабілітації, кібергігієни тощо.