У Кропивницькому відкрилася виставка у вікні "Добролап

  • 6 бер. 2023 19:43
  • 512
    • Новина У Кропивницькому відкрилася виставка у вікні «Добролап Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 березня 2023 року у вікні відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто виставку «Добролап» до Міжнародного дня котів.
     
    На ній представлені дитячі роботи учнів підготовчих класів Художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького. 
     
    Останнім часом. особливою популярністю серед містян, набув проєкт «Виставка у вікні». Він дає можливість не заходячи до музею долучитись до мистецтва. Таким чином презентуємо переважно дитячі малюнки, які нікого не залишають байдужим.
     
    Музей мистецтв популяризує творчість молодих художників, надаючи можливість їхньому творчому зростанню. Частиною такої роботи стали спільні проєкти з викладачем Художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького, художницею Іриною Зантарією.
     
     
    Кожного року Музей мистецтв спільно з Іриною Михайлівною презентує декілька виставок дитячих робіт.
     
    Цього разу експозиція присвячена Міжнародному дню котів – найпопулярнішим домашнім тваринам у всьому світі. Початок весни - це завжди неперевершене диво. Напевно це самий кращий для більшості з нас період року.
     
    Кішки, як і прихід весни, асоціюються з теплом і ніжністю, вони зігрівають наші серця і змушують нас посміхатися, даруючи гарний настрій і море позитиву. Про котів пишуть вірші, оповідання, книги, знімають кіно і мультфільми, а діти їх намалювали.
     
    На виставці «Добролап» представлені малюнки домашніх улюбленців учнів підготовчої групи Художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького. 25 учнів презентують 23 роботи, з них одна спільна, виконані в різноманітних техніках.
     
    Переглядаючи роботи запрошуємо вас поринути у чарівний світ котів разом з Павлом Безаєм, Єлизаветою Барановою, Євою Вовченко, Анною Згривець, Алісою Інкерманли, Кирилом Курєнковим, Анною Раца, Марією Сливенко, Софією Сеник, Катериною Чайковською, Єлизаветою Чайковською, Валерією Чорною, Шушанною Хачатрян, Софією Яновською, Анною Панаріною, Євгенією Гонець, Кімом Ковріженко, Софією Кондратюк, Марією Мазур, Діаною Прудкою, Георгієм Романовським, Софією Тімонічевою, Лізою Усатенко, Олексієм Юрченко, Катериною Лось.
     
    Міжнародний день котів – це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло.
     
    Якщо забезпечити їм комфортне життя, повну турботи і ніжності, тоді кішки обов'язково подарують своїм господарям своє приємне муркотання.
     
    Представлені роботи демонструють розмаїття творчих здобутків учнів. Подібні виставки дуже потрібні дітям, тому що для них це радісна, хвилююча подія, своєрідне занурення у творчість та самовираження, символ надії на краще майбутнє для нашої країни, побажання усім, хто завітає на виставку, перемоги та мирного неба.
     
    Куратором виставки КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» є Тетяна Костенко.