У Кропивницькому музеї мистецтв влаштували весняну виставку

  • 3 бер. 2023 09:23
  • 458
    • Новина У Кропивницькому музеї мистецтв влаштували весняну виставку Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 березня 2023 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» розгорнуто виставку мистецьких творів художників-земляків «Стояла я і слухала весну… Вона мені співала про любов…»
     
    На представлених полотнах зображена жінка: весела, сумна, мрійлива, закохана... Вона різна та непередбачувана як весна. Це ми спостерігаємо у творах Людмили Демиденко, Андрія Сотніченка, Олександра Кир’янова, Валерія Давидова, Юлії Малежик, Наталії Корнілової, Олександра Демиденка, Ірини Кухаренко та заслуженого архітектора України та художника Віталія Кривенка.
     
     
    Окремо хочу відзначити, коли переглядаєш твори Людмили Іванівни Демиденко, то відчуваєш і настрій героїнь її картин. Вони різні. Ти дивишся і разом проживаєш ті чи інші моменти. На скільки вдало художниця передає все до дрібниць: світло, тінь, спокій. Саме те, що сьогодні нам іноді дуже не вистачає.
     
    Також тут буяє різнобарв’я квітів від Олександра Демиденка, Інни Колесніченко, Юрія Вінтенка, Андрія Сотніченка та Наталії Корнілової. Кожна квітка дуже реалістична, наче ось тільки зірвана з галявини чи квітника. Милуєшся цими яскравими картинами і думками переносишся до квітучого, весняного та сонячного парку, де все квітне та буяє. Одне, що ці твори не передають аромати квітів. 
     
     
    І окремий куточок займають роботи клаптикового живопису від місцевих майстринь печворку, а саме Людмили Кривенко та її учениці Людмили Чистякової. Взагалі, коли вперше бачиш картини Людмили Кривенко, то вони заворожують.
     
    Ти знаходишся за декілька кроків від картини, то бачиш роботу, написану фарбами і мазки здаються м'якими. Підходиш ближче, щоб придивитися, і бачиш, що об'ємні мазки пензлика – то крихітні шматочки тканини.
     
     
     
    Для майстрині дуже важливий елемент несподіванки, непередбачуваності, відкриття. А мальовничий ефект її художніх квітів від оптичного з’єднання латочок різних тканин і, звичайно, від стьобання, що додає тривимірності зображення.
     
    Окреме місце в експозиції займають мистецькі твори Анатолія Кімнатного та Тетяни Діанової про щось інтимне, про ніжне, про кохання. Анатолій Дмитрович працює в напрямку реалістичного мистецтва, в жанрах портрета, пейзажу, натюрморту та тематичної композиції. Надає перевагу техніці олійного живопису.
     
     
    У експозиції презентовані твори членів Національної спілки художників України, а саме Андрія Хвороста, голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України, Валерія Давидова, Юрія Вінтенка, Анатолія Кімнатного, Людмили Демиденко, Олександра Демиденка, Юлії Малежик та Ірини Кухаренко. А також Наталії Корнілової, Ольги Краснопольської, Андрія Сотніченка, Анни Татарової, Оксани Калюжної, Людмили Кривенко, Олександра Кир’янова, Романа Ткаченка та Юлії Тарасової. І вперше, у Музеї мистецтв можна переглянути роботи Людмили Чистякової, Інни Колесніченко та Тетяни Діанової.
     
     
    Також презентовано твір заслуженого архітектора України та художника Віталія Кривенка (1937-2020).
     
    Сьогодні війна триває. І музейники разом з митцями ведуть боротьбу на культурному фронті, адже дуже важливо зберегти своє. Свої звичаї, свої традиції, свою культуру. І такими арт-проєктами ми підтримуємо наших бійців на фронті, наших митців у тилу і показуємо ворогу, що Перемога буде за нами і прийде Переможна весна.
     
     
    Тож запрошуємо усіх відвідати цю весняну, наповнену світлом, добром, коханням та надією на Перемогу експозицію.