Кропивничанам пояснили, що пацієнт не повинен платити за анестезію

  • 28 лют. 2023 14:39
  • 1188
    • Новина Кропивничанам пояснили, що пацієнт не повинен платити за анестезію Ранкове місто. Кропивницький
     
    У медичних закладах, які мають договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ), анестезія включена в послугу, яка надається і покривається Програмою медичних гарантій. Тобто пацієнт не повинен платити за анестезію.
     
    Незалежно від того, плановою є операція чи ургентною, а також у разі інших втручань, під час діагностики чи лікування, заклад має забезпечити необхідні лікарські засоби, які входять до Національного переліку, а також ті, які закуповуються у централізованому порядку коштом інших програм держбюджету.
     
    У межах яких пакетів передбачена безоплатна анестезія:
    1. «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня» – забезпечення анестезії та анестезіологічного моніторингу під час хірургічних операцій та обстежень.
    2. «Медична допомога при пологах» – зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, в тому числі епідуральна анестезія, а також анестезія оперативних втручань та післяпологових акушерських процедур.
    3. Своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування включено у пакети:
    •     «Стоматологічна допомога дорослим та дітям»;
    •      «Стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій»;
    •      «Медична допомога при гострому мозковому інсульті»;
    •      «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»;
    •      «Стаціонарна психіатрична допомога»;
    •      «Стаціонарна паліативна допомога»;
    •      «Діагностика та лікування дорослих і дітей із туберкульозом в амбулаторних та стаціонарних умовах».

    4.  Оцінювання болю та своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування входить у пакет медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках.

    5. Знеболення та обов’язкове анестезіологічне забезпечення разом із консультацією лікаря-анестезіолога – під час проведення обстежень для раннього виявлення онкології: езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, гістероскопія, цистоскопія та бронхоскопія.

    6. Обов’язкова анестезія під час виконання всіх болісних інвазивних діагностичних процедур передбачена пакетами хімієтерапевтичного та радіологічного лікування дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах.
     
    7. А також у пакеті «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах»