Прогноз погоди на 26 лютого: у Кропивницькому очікується плюсова температура

  • 25 лют. 2023 20:00
  • 694
    • Новина Прогноз погоди на 26 лютого: у Кропивницькому очікується плюсова температура Ранкове місто. Кропивницький
     
    26-28 лютого погоду Кіровоградщини визначатиме улоговина з північного заходу з проходженням атмосферних фронтів, сповіщає Кіровоградський обласний центр з гідрометеорології.
     
    Очікується хмарна погода з невеликими та помірними дощами, вночі подекуди з мокрим снігом. Вдень 28 лютого істотних опадів не передбачається. 
     
     01-02 березня погоду формуватиме гребінь антициклону із заходу. Очікується суха сонячна погода. Вітер 26 лютого південно-західного напрямку з подальшим переходом на північний, 7-12 м/с.
     
    Нічна температура 26-го становитиме 0-5° тепла з подальшим зниженням до 3° морозу 27-28 лютого та до 8° морозу впродовж 1-2 березня. Денні температури становитимуть 1-8° тепла. 
     
    Кропивницький
    Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ з мокрим снігом, вдень помірний дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-3° тепла, вдень 5-7° тепла.
     
    Народний прогноз погоди
    26 лютого відзначається день пам’яті преподобного Мартініана, “приборкувача пристрастей”. Якщо цього дня танув сніг, то весна обіцяла бути сприятливою, і навпаки, похмурий день передвіщав холодну і затяжну весну. Якщо ввечері місяць був червоним, то наступного дня очікували вітру, тепла і снігу.