Кіровоградщина: До Світловодська завітав відомий філателіст з іменною маркою

  • 23 лют. 2023 18:45
  • 528
    • Новина Кіровоградщина: До Світловодська завітав відомий філателіст з іменною маркою Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Світловодської громади завітав відомий філателіст та популяризатор історії України Олександр Канівець. Розпочав Олександр Канівець свою подорож 26 квітня, звідки зі столиці  вирушив на Західну Україну.
     
    Загалом філателіст відвідав близько 130 населених пунктів нашої України.
     
    Його амбітна мета – об’їхати Україну зі своєю пересувною виставкою «Незламний козацький дух українського народу». Насамперед філателіст відвідує громади, де розташовані найвеличніші національно-патріотичні пам’ятники та пам’ятні знаки.
     
     
    Під час своїх подорожей, пан Олександр поповнює тематичну колекцію, створюючи листівки, конверти та марки, присвячені українським видатним діячам та головним подіям нашої історії. 
     
    - Без уваги не залишилась і наша Світловодська громада, - розповіли в Світловодській міській територіальній громаді. - Олександр Канівець завітав до нас аби увіковічити на конвертах пам’ятний знак «Борцям за Волю та Незалежність України». Один такий пам’ятний конверт зі скульптурною візитівкою м. Світловодська на згадку про свій візит та участь нашого міста в історичній поштовій естафеті Олександр Володимирович подарував Світловодському міському голові Андрію Маліцькому.
     
     
    Варто зазначити, конверти із марками філателіст виготовляє власноруч, все це офіційно документує, марки гасить на місцевих поштамтах та презентує керівництву громад та міст, а також дарує у місцеві музейні фонди. 
     
     
    Зокрема результатом та підсумком естафети, яку організував Олександр Канівець, стане книга, яка називатиметься так, як і виставка, - «Незламний козацький дух українського народу».