На прохання активістів влада влаштує екоексперимент у Кропивницькому

  • 21 лют. 2023 20:18
  • 779
    • Новина На прохання активістів влада влаштує екоексперимент у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Екоексперемент у Кропивницькому: влада і громадськість об’єднують зусилля  для збереження зелених насаджень, сповістили в Кропивницькій міській раді. 
     
     До Кропивницької міської ради надійшло звернення екоактивістки Надії Паливоди, у якому порушена низка питань щодо належного утримання зелених насаджень в обласному центрі. 
     
     
    Під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна відбулося засідання робочої групи з питань озеленення, куди входять і громадська активістка, і  представники комунального підприємства “Благоустрій” та колективного підприємства “Єлізавета”, які власне і займаються питаннями  озеленення Кропивницького.
     
    Члени робочої групи вислухали зауваження і пропозиції Надії Паливоди та висловили власне є бачення їхньої  реалізації.
     
    Так, одне із зауважень стосувалося техніки обрізки кущів спіреї по вулиці Юрія Коваленка, але після опрацювання правил утримання зелених насаджень, дійшли спільної згоди, що комунальники у цьому випадку застосували правильну форму обрізування зелених насаджень. 
     
    У зверненні, зокрема, було висловлено і пропозицію щодо змін в організації покосу трави в зелених зонах Кропивницького.
     - Було запропоновано скошену траву використовувати для мульчування дерев, це краще  зберігатиме вологу під ними. Пропозицію ми приймаємо, проведемо експеримент на обраних ділянках — одна по вулиці Соборній, інша — по вулиці Вокзальній . Почнемо вже з цієї весни, скошену траву складатимемо у лунки довкола дерев, - зазначив Олександр Вергун.
    За інформацією Олександра Вергуна, цьогоріч навесні у Кропивницькому заплановано висадити 240 дерев, приєднатися до цього процесу запрошують і громадських екоактивістів міста.