У Кропивницькому вшанували пам’ять українських воїнів, що загинули на території інших держав

  • 15 лют. 2023 21:05
  • 743
    • Новина У Кропивницькому вшанували пам’ять українських воїнів, що загинули на території інших держав Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому вшанували пам’ять українських воїнів, що загинули на території інших держав, сповістили в Кропивницькій міській раді.
     
    Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав.
     
    У 34-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану кропивничани поклали квіти до  пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь. Участь у покладанні взяли начальник Кіровоградської ОВА  Андрій Райкович та заступник міського голови Олександр Мосін.
     
     
    Афганська війна тривала майже 10 років. Під час неї тисячі наших краян загинули у боях і померли від ран, травм і хвороб, пропали безвісти. 
     
    Хвилиною мовчання містяни вшанували пам’ять солдат, офіцерів, які поклали свої життя за межами рідної землі. А це - 30 країн світу.
     - У народі переважна більшість із них - просто афганці. За цим – чужа, непотрібна війна, втрати друзів, незагоєні рани, величезний досвід бойового життя. Він згодився у 2014-му. І у 2022-му вони по-батьківському вчать молодих стійкості, витримки і вмінню перемагати. Бо поєднані спільним: ворога - бити, свою землю – захищати! – відзначив на своїй сторінці у соціальних мережах Андрій Райкович. - Світла пам’ять тим, хто не повернувся живими до рідного дому. Слава усім, хто активно допомагає в обороні нашої держави, хто хоробро дає відсіч російському агресору! Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі! Разом ми сильні! Україна переможе!
    Цього дня пам’ять тих, хто не повернувся з Афганської війни, та нинішніх борців за свободу та незалежність України вшанували хвилиною мовчання і живими квітами на селищі Новому. 
     
    Участь у покладанні взяла староста Новенського старостинського округу міської ради Любов Марченко.