Кілька причин вивчити мову програмування JavaScript

  • 15 лют. 2023 11:06
  • 533
    • Новина Кілька причин вивчити мову програмування JavaScript Ранкове місто. Кропивницький

    Однією з найбільш поширених мов, яка використовується під час створення мобільних додатків та ігор, вважається JavaScript. Щоб вивчити цю мову з нуля, потрібно витрачати масу часу, збираючи інформацію по крихтах у мережі. Пришвидшити вивчення допоможуть курси JavaScript, які у стислі терміни дозволять отримати знання.

    Переваги мови програмування JavaScript

    Це досить проста мова, яка відрізняється простотою у використанні. Вона досить часто застосовується у браузерах, щоб створювати інтерактивні та рухомі веб-сторінки з величезною кількістю анімації. Крім того, її застосовують, щоб створювати інтерфейс користувача з використанням фреймворків.

    Причини популярності JavaScript:

    • Освоїти цю мову програмування можна навіть у тому випадку, якщо у користувача немає жодного досвіду.

    • Ще одна перевага – універсальність мови, тому її можна використовувати для комп'ютерів, ноутбуків та планшетів, з мобільними телефонами.

    • Щоб почати вивчення, краще, якщо учень буде розумітися на базових рівнях бекенд та фронтенд.

    • Щоб почати навчання та отримати вакансію розробника, для підтримки вже існуючого продукту, не потрібно мати високий рівень володіння JavaScript. Створювати найпростіші вікна з використанням програми можна всього за декілька тижнів. Цього буде достатньо, щоб стати фронтенд розробником.

    З чого почати вивчення JavaScript?

    Якщо ж приділити величезну кількість уваги та витратити на навчання декілька тижнів за посиланням https://itea.ua/ru/courses-itea/js-dev/js-prof/, то можна зайняти вакансію у реальних проектах з непоганими грошима. Окрім цього доведеться трохи вивчити HTML. Це мова розмітки, яка дозволяє скомпонувати текст, що знаходиться на сторінці користувача.

    Щоб підвищити рівень знань, можна на початковому етапі виконувати прості завдання на біржах фрілансерів. Справа в тому, що JavaScript використовують майже на всіх сайтах та мобільних додатках. Найчастіше з його допомогою створюється анімація, та деякі з елементів, що з’являються під час перегляду сайтів.

    Головна перевага у тому, що можливості мови можна суттєво розширити, якщо використовувати спеціальні сторонні бібліотеки. Ці елементи дозволяють спростити процес розробки, завдяки використанню синтаксису та правилу взаємодії, яке зазвичай використовується у класичному JavaScript. Мова постійно розвивається, тому з її використанням легко адаптувати додаток під сайт. Більшість досить великих проектів, таких як Нетфлікс та Мегого використовують в якості основи саме JavaScript. Деякі з відомих сайтів, які створювалися з використанням іншої мови, наразі виконують перетворення, щоб частину продуктів перенести на JavaScript.