Кіровоградщина: Молодь в Олександрії може скористатися "Студентським простором"

  • 15 лют. 2023 15:58
  • 427
    • Новина Кіровоградщина: Молодь в Олександрії може скористатися «Студентським простором» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Палаці культури «Світлопільський», де функціонує пункт зв’язку, за сприяння міської влади створено «Студентський простір», розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    Тут виділено дві окремі кімнати для занять, де студенти, які навчаються онлайн,  зможуть отримати робоче місце, вільний доступ до мережі Інтернет та можливість підзарядити свій гаджет. 
     
    Завдяки безперебійному інтернет-зв’язку від супутникової системи Starlink, навіть під час відключення електроенергії у студентів є можливість слухати лекції, брати участь у семінарах, презентаціях і тренінгах, знаходити  необхідну інформацію в мережі. 
     
     
    Ця ініціатива започаткована, аби запровадити доступні для студентства й освітян простори, які б сприяли комфортному і корисному навчанню, організації освітніх заходів, зручному проведенню часу для роботи, творчості та генерації нових ідей.  
     
    З приводу створення простору для студентів директор ПК «Світлопільський» Дмитро Клюєв прокоментував:
    - Дві гримувальні кімнати ми переобладнали для студентства і людей, яким треба працювати в режимі онлайн. Коли немає електропостачання наш заклад забезпечений генератором і безперебійною передачею Інтернету через систему Старлінк. Наразі облаштували близько 20 робочих місць, але якщо збільшуватиметься кількість користувачів, ми будемо розглядати питання розширення простору для зручності студентства.
    Студентський простір працює кожного дня з 8:00 до 18:00 години. Тож у разі відсутності електропостачання та Інтернету, усі охочі можуть скористатися для навчання зручним простором із робочими місцями.