У Кропивницькому юні художники робили власні ілюстрації до книг

  • 13 лют. 2023 13:02
  • 552
    • Новина У Кропивницькому юні художники робили власні ілюстрації до книг Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чудовий мистецький проєкт у Кропивницькому спільно створили бібліотека Чижевського та художня школа імені Осмьоркіна. Присвячений він книгам і читанню. Юні художники кожен на свій смак зобразили момент спілкування з книгою, в якому брали участь справжні та уявні крилаті та чотирилапі друзі.
     
    Картини опублікували на вебсторінці книгозбірні, а презентація віртуального мистецького проєкту відбулася в художній школі. Бібліотекарі завітали до закладу з подарунками та розповіддю про батька українського модерну Василя Кричевського.
     
    У відділі мистецтв книгозбірні зберігається унікальне видання 1936 року «Українська народна пісня», у створенні та оформленні якого брав участь розробник українського державного герба, представник українського ліричного імпресіонізму Василь Кричевський.
     
    Діти мали змогу побачити, як ілюстрували книги майже сто років тому: книга опублікована у розділі «Цифрова бібліотека» на сайті книгозбірні.
     
     
    Кожна з пісень у книзі має унікальну заставку та кінцівку. Тут є графічні перемальовки орнаментальних мотивів з народних розписів, вишивок, килимів та кераміки. Особливо цікаві - оригінальні малюнки народних майстринь Параски Власенко, Тетяни Пати, Ганни Павленко, Ганни Пилипенко, Надії Білокінь та Ярини Пилипенко.
     
    Та повернімося до творчості маленьких кропивничан. Кожен художник та художниця трохи розповіли про свою роботу та її задум й отримали подарунок від благодійного фонду «Безпечне майбутнє» та ЮНІСЕФ.
     
    Захід провели у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується БФ «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН.
     
    Запрошуємо до перегляду дитячого мистецького проєкту «Я і мій чотирилапий друг читаємо книгу».