Кіровоградщина: У Михайлівці переселенці організували в'язальний батальон

  • 8 лют. 2023 17:13
  • 661
    • Новина Кіровоградщина: У Михайлівці переселенці організували в'язальний батальон Ранкове місто. Кропивницький
     
     ВЗУ (в’язальний загін України) працює, не покладаючи рук, для ЗСУ!
    - Сьогодні моя розповідь про українців - внутрішньо переміщених осіб та мешканців нашого села, - розповідає Юлія Самофалова. - Саме ці працьовиті  люди: команда «ПАВУЧКІВ» ВЗУ, які в’яжуть для ЗСУ шкарпетки та балаклави.
    Валентина Іванівна Солодка  ВПО з м.Сєвєродонецьк Луганської обл. Сама спочатку в’язала шкарпетки та передавала для захисників, потім до неї приєдналися місцеві та ВПО. Маленька, тендітна, товариська та жвава  жіночка змогла згуртувати людей в одну команду з єдиною метою - допомагати фронту. 
     
    - Цього разу я навідалась до неї, щоб забрати готові речі і застала команду за роботою. На жаль, не всі були в наявності. Поспілкувавшись з «павучками» зрозуміла що кожен виконує свою роботу. "І як ви це робите? - питаю, - хто за що відповідає?" Розповіли, що беруть речі, які можна розпустити на нитку, а потім змотують в кулі.
     
    Цю роботу виконують місцеві: Тетяна Іванівна Тарновська, Галина Іванівна Мовчан та маленька дівчинка Вікторія Ніколенко, учениця 4 класу. ВПО: Людмила Зіміна з  Сєвєродонецька, Олена Осадчук з Лисичанська, Едуард Жовнір з Костянтинівки та Денис Лазур з Торецька. В’яжуть шкарпетки Валентина Овдієнко з Енергодару, Надія Лазур із Торецька та Тетяна з Волновахи. Валентина окрім шкарпеток взялася в’язати в січні 2023 року ще й балаклави. 
     
    - «Павучки» передали для ЗСУ 105 пар шкарпеток та 22 балаклави. Прошу мешканців села Михайлівка приєднатися до команди ВЗУ. В кого є речі для розпуску на пряжу або  пряжа, прошу принести для подальшого виготовлення виробів для фронту. Охочих допомогти пряжею або вступити в загін в’язальниць «Павучки» телефонуйте: 095 164 64 51  (Viber, Teiegram).