Кропивничанам роз'яснили порядок відкриття лікарняного

  • 7 лют. 2023 11:08
  • 448
    • Новина Кропивничанам роз'яснили порядок відкриття лікарняного Ранкове місто. Кропивницький
     
    З 1 січня 2023 року Пенсійний фонд України здійснює фінансування та виплати за листками непрацездатності.
     
    ДІЇ ПРАЦІВНИКА: після відвідування лікаря та відкриття листка непрацездатності – повідомити роботодавця про “лікарняний”.
     
    ДІЇ РОБОТОДАВЦЯ: у разі наявності повідомлення від працівника про відкриття листка непрацездатності роботодавець формує заяву-розрахунок з листків непрацездатності, які мають статус “готовий до сплати”, для майбутньої виплати і подає через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
     
    ДІЇ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ: фахівці Фонду перевіряють правильність розрахунку середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності та належне оформлення заяви-розрахунку (телефон “гарячої” лінії для страхувальників з даного питання: 099-662-93-91). Протягом 3-х днів з дати прийняття заяви-розрахунку здійснюється фінансування страхових виплат.
     
    ДІЇ РОБОТОДАВЦЯ: після здійснення виплати “лікарняного” працівнику роботодавець повинен протягом місяця з дня проведення виплат поінформувати головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про те, що він вчасно виплатив допомогу за “лікарняним”.
     
    Для цього необхідно сформувати повідомлення про сплату страхових коштів застрахованим особам. Форма повідомлення не змінилася.
     
    Куди подавати? Наразі форму повідомлення необхідно надавати в паперовому вигляді до головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області за адресою: м. Кропивницький, вул. Соборна, 7А, каб. 307.
     
    Після впровадження Пенсійним фондом України технічних рішень для подачі повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді, інформування здійснюватиметься через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України головним управлінням Пенсійного фонду України в областях та м. Києві.