Прогноз погоди на 7 лютого: у Кропивницькому морози сильнішитамуть

  • 6 лют. 2023 20:08
  • 433
    • Новина Прогноз погоди на 7 лютого: у Кропивницькому морози сильнішитамуть Ранкове місто. Кропивницький
     
    7-11 лютого погода Кіровоградщини опиниться під впливом поля підвищеного тиску з західної Європи, відзначили в Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології. Очікується малохмарна, суха і морозна погода. Лише вдень 11 лютого невеликий мокрий сніг. На дорогах ожеледиця.
    Вітер переважно північного напрямку, 7-12 м/с, з 9 лютого вщухне до 3-8 м/с. Нічні морози посиляться: 7 лютого 3-8°, 8-го 5-10°, 9-10-го 7-12°, 11-го 5-10°  морозу. Вдень теж мороз, але більш м'який, 0-5° морозу, 10-11-го денна температура перейде на плюс, від 3° морозу до 2° тепла.
     
    Кропивницький
    Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 5-7° морозу, вдень 1-3° морозу.
     
    Народний прогноз погоди
    7 лютого відзначається день пам’яті святителя Григорія Богослова. У минулі часи за цим днем судили про майбутню зиму. Яким день буде зранку до обіду, такою буде і перша половина наступної зими, а погода з обіду до вечора вказувала на другу половину зими. Густий туман передвіщав мор худоби, а ясна погода — до сприятливого року.
     
    Водії, просимо вас бути особливо уважними та обережними за кермом. Неухильно дотримуйтеся ПДР, наголошує Патрульна поліція Кіровоградської області.
    1. Перед поїздкою перевірте справність свого транспортного засобу, зокрема належний стан шин та склоочисників.
    2. Під час руху вмикайте ближнє світло фар.
    3. Дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість. 
    4. Відмовтеся від ризикованих маневрувань, які можуть призвести до аварійних ситуацій.
    5. Обов’язково користуйтеся ременями безпеки та вимагайте це від своїх пасажирів. 
    6. Для забезпечення належної роботи снігоприбиральної техніки не залишайте автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях.