Прогноз погоди на 6 лютого у Кропивницькому: можливий невеликий сніг

  • 5 лют. 2023 21:52
  • 440
    • Новина Прогноз погоди на 6 лютого у Кропивницькому: можливий невеликий сніг Ранкове місто. Кропивницький
     
    6 лютого  на погоду Кіровоградської області буде впливати улоговина з південного сходу, сповістили в Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології. Хмарна погода, часом невеликий сніг.
     
    10 лютого посилиться антициклон з північного заходу, опади припиняться. Хмарна з проясненнями погода, без опадів. На дорогах ожеледиця.
     
    Вітер північного, північно-східного напрямку, 8-13м/с. Температура вночі 6-7 лютого 4-9°  морозу, 8-10 лютого 7-12° морозу, денна протягом періоду 0-5° морозу.
     
    Кропивницький
    Хмарно. Вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.Вітер північний, 8-13 м/с. Температура вночі 4-6°  морозу, вдень 0-2° морозу.
     
    Народний прогноз погоди
    Цього дня вшановується пам’ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими, і за ним прогнозували погоду на майбутню весну: “Яка Ксенія — така й весна”. “Якщо на Ксенію хороша погода — весна буде красна (хороша)”. Наші пращури говорили: “На півзимницю дорогу перемітає — корм підмітає”. Це означало, що зима затримається, і домашні тварини з‘їдять всі заготовлені для них запаси.