Кіровоградщина: В Олександрії перерозподіли бюджет у бік збільшення

  • 3 лют. 2023 17:24
  • 635
    • Новина Кіровоградщина: В Олександрії перерозподіли бюджет у бік збільшення Ранкове місто. Кропивницький
     
    2 лютого виконавчий комітет розглянув зміни до місцевого бюджету на поточний рік. Депутатському корпусу запропоновано збільшити доходи та видатки на суму 40,2 мільйона гривень шляхом залучення вільних залишків, що склалися станом на 1 січня 2023 року, а також провести внутрішній перерозподіл видатків, розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    Під час обговорення даного питання міський голова Сергій Кузьменко розповів про нагальні потреби громади і планування видатків на вирішення важливих питань та фінансування основних галузей життєдіяльності міста.
     
    - Перш за все, дякуємо Збройним Силам України за захист нашої держави і міста. Олександрія робить свій організаційний і фінансовий внесок у підтримку обороноздатності. Тож виділяємо з бюджету близько 3 мільйонів гривень силам оборони. Це Збройні Сили України, Національна гвардія, Національна поліція, Служба з надзвичайних ситуацій, які отримають підтримку з олександрійського бюджету, - зазначив очільник міста.
    Сергій Кузьменко розповів, що продовжується фінансування сфери охорони здоров’я для надання більш якісних послуг та забезпечення комфорту пацієнтів у лікувальних закладах. Тож передбачається виділення 4,5 млн гри на ремонт медичної амбулаторії у Перемозькому мікрорайоні та придбання обладнання безперебійного живлення для комп’ютерного томографа.
     
    За інформацією міського голови планується:
    • спрямувати 17,5 млн грн на організацію якісних послуг зі збору та вивезення сміття;
    • направити 6 млн грн на поточний ремонт доріг міста і старостинських округів;
    • спрямувати 1,6 млн грн на ремонт приміщення під майбутній Молодіжний центр.
    На підтримку діяльності громадських організацій передбачається виділення 1,3 млн грн; 500 тис.грн – на функціонування пунктів незламності; 500 тис.грн – на покращення технічної бази нового ЦНАПу.
     
    Остаточне рішення щодо змін до місцевого бюджету буде прийняте на сесії міської ради.