Кіровоградщина: Олександрійські театральні аматори вибороли Гран Прі

  • 3 лют. 2023 05:59
  • 405
    • Новина Кіровоградщина: Олександрійські театральні аматори вибороли Гран Прі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Найкращі серед найкращих: аматорський театр Палацу культури «Світлопільський» виборов Гран Прі міжнародного конкурсу-фестивалю
     
    Гран Прі міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв New Festival of arts у номінації театральне мистецтво отримав народний аматорський театр Палацу культури «Світлопільський» під керівництвом режисера Тетяни Бессмольної, розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    Журі у складі видатних українських діячів культури і мистецтв поставило найвищу оцінку виставі «Мир вашому дому» за творами Шолом-Алейхема.
     
    Захід проходив у Львові, і наш театр взяв у ньому участь дистанційно. За перемогу у фестивалі-конкурсі театр отримав кубок, актори – дипломи та медалі, а режисер Тетяна Бессмольна – Подяку.
     
     
    Директор фестивалю – заслужений діяч мистецтва України, кавалер ордена «За розбудову України» Станіслава Котелянська зазначила:
    - Я сама театральний режисер, і знаю, яка велика робота – поставити масштабну виставу такого рівня, де задіяні різновікові актори. Це значна заслуга керівника, яка зуміла об’єднати колектив і створити якісну, глибоку, цікаву та актуальну постановку. Я неодноразово бачила виставу «Тев’є Молочник» у виконанні Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, і можу сказати, що олександрійський народний аматорський театр достойний великої сцени. Люди мають розуміти, що таланти є не лише у столиці. Тому бажаю народному аматорському театру ПК «Світлопільський» гастролей, спонсорів, овацій і всього, з чого складається магія театру і що радує режисера, акторів і глядачів.