Прогноз погоди на 3 лютого для Кіровоградщини: можливо, сніжитиме

  • 2 лют. 2023 19:29
  • 506
    • Новина Прогноз погоди на 3 лютого для Кіровоградщини: можливо, сніжитиме Ранкове місто. Кропивницький
     
    3-7 лютого на погоду Кіровоградщини впливатиме циклонічна діяльність з півночі. Очікується сніжна і морозна погода, запевнили в Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології. Весь період - невеликий сніг. Вранці 3 лютого слабкий туман! На дорогах ожеледиця.
     
    Вітер 3 і 4 лютого південно-західний, слабкий, 3-8 м/с, 5 лютого посилиться до 7-12 м/с і змінить напрямок на північний. Температура 3 лютого протягом доби коливатиметься в межах від 3° морозу до 2° тепла. 4-7-го внаслідок надходження холодного арктичного повітря температура знизиться: 4-го 0-5° морозу протягом доби, 5-го вночі 2-7° морозу, вдень ще 0-5° морозу, 6-7-го вночі знизиться до 3-8°, а вдень 1-6° морозних градусів.
     
    Кропивницький
    Хмарно з проясненнями. Невеликий сніг. Вранці слабкий туман. На дорогах ожеледиця.  Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура протягом доби близько 0°.
     
    Народний прогноз погоди
    2 лютого вшановується пам’ять преподобного Євтимія Великого. У народі цей день називали “Єфимкині заметілі”, які передбачали погоду найближчого часу. Якщо 2 лютого мете, то вся Масляна неділя буде заметільною. Якщо цей день похмурий, то варто очікувати пізніх заметілей. А якщо на Євтимія опівдні було сонце — на ранню весну.
     
    УВАГА!
    Отримано штормове попередження: 3 лютого по місту Кропивницький та по Кіровоградській області на дорогах  очікується ожеледиця, застерігає Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.