Кіровоградщина: Олександрійська молодь вдалася до навчання екоактивізму

  • 2 лют. 2023 06:15
  • 563
    • Новина Кіровоградщина: Олександрійська молодь вдалася до навчання екоактивізму Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наприкінці січня в Олександрійській та Знам’янській громадах відбувся перший тренінг для учасників та учасниць «Школи екоактивізму», яку проводить громадська організація Нова Дружківка. Про вплив побутових відходів та відповідальне поводження з ними розказала Юлія Мархель, лідерка найбільшого екоруху країни «Let’s do it Ukraine», розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    До навчання долучилися дівчата та хлопці з Кіровоградської, Донецької, Харківської, Херсонської та Луганської областей. Організатори школи, крім екологічної просвіти, хочуть сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громади, в яких вони проживають.
     
     
    Попереду на учасниць та учасників школи чекають ще 6 тренінгів, не тільки про екологічні аспекти, а й про те, як впроваджувати зміни в своїх громадах та якими інструментами користуватися. Навесні команда громадської організації «Нова Дружківка» разом з випускниками та випускницями школи планують організувати та провести плоггінг (поєднання екологічного та фітнес рухів, що полягає в бігу в неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту).
     
    Проєкт «Школа екоактивізму» виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.