Прогноз погоди на 2 лютого для Кіровоградщини: очікується ожеледиця

  • 1 лют. 2023 21:01
  • 449
    • Новина Прогноз погоди на 2 лютого для Кіровоградщини: очікується ожеледиця Ранкове місто. Кропивницький
     
    2-6 лютого погоду Кіровоградщини обумовлюватиме поле зниженого тиску з центром над Білим морем. Цей циклон буде поступово переміщуватися на південь в сторону України. Внаслідок цього встановиться класична зимова погода зі снігом та помірними морозами, сповістили в Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології.
     
    Є вірогідність утворення сталого снігового покрову. 2 лютого вночі місцями невеликий сніг, вдень без суттєвих опадів. 3-4 лютого невеликий сніг протягом доби, 5-6-го посилиться до помірного.
     
    На дорогах ожеледиця. Вітер 2 лютого південно-західний, слабкий, 3-8 м/с, 3 лютого посилиться до 5-10 м/с і змінить напрямок на північно-західний. Температура 2-3 лютого протягом доби коливатиметься в межах від 3° морозу до 3° тепла. В період з 4 по 6 лютого в результаті надходження холодної повітряної маси з півночі очікується зниження температури. Вночі 2-8° морозу, дні морозні, 0-5° з мінусом.
     
    Увага, отримано штормове попередження: 2 лютого по місту Кропивницький та місцями по Кіровоградській області на дорогах очікується ожеледиця.
     
    Кропивницький
    Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.  Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура протягом доби близько 0°.
     
    Народний прогноз погоди
    2 лютого вшановується пам’ять преподобного Євтимія Великого. У народі цей день називали “Єфимкині заметілі”, які передбачали погоду найближчого часу. Якщо 2 лютого мете, то вся Масляна неділя буде заметільною. Якщо цей день похмурий, то варто очікувати пізніх заметілей. А якщо на Євтимія опівдні було сонце — на ранню весну.