Кіровоградщина: Олександрійців застерігли від віртуальних небезпек

  • 1 лют. 2023 14:48
  • 518
    • Новина Кіровоградщина: Олександрійців застерігли від віртуальних небезпек Ранкове місто. Кропивницький
     
    Центральна міська бібліотека для дітей займається вихованням інформаційної гігієни маленьких відвідувачів, влаштовуючи заходи з медіаграмотності, розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    Так, днями під час схожого заняття учасники долучилися до медіагри, у ході якої, використовуючи власні гаджети, розвивали вміння протистояти онлайн-загрозам, формували навички критичного споживання інформації, вчилися відрізняти фейкові новини від правдивих.
     
     
    Бібліотеки Олександрійської централізованої бібліотечної системи заздалегідь планують проведення занять з медіаграмотності за різними темами, домовляючись із класними керівниками навчальних закладів міста: «Інформаційна безпека в цифровому світі», «Основи візуального сторітелінгу», «Формування вмінь роботи з інформацією», «Маніпуляції: як не потрапляти і не продукувати», «Техніка самостійного вибору книг, або як не розгубитися у вирі інформації» та багато інших.
     
    Долучаються до цих занять, як правило, школярі під керівництвом своїх вчителів за попередньою домовленістю.
     
    Анонси про заходи бібліотек розміщено на сторінці «Олександрійські бібліотеки» у фейсбуці  та у Телеграм-каналі «Олександрійські бібліотеки».