Кропивничанам розповіли про «Довідник безбар’єрності»

  • 31 січ. 2023 17:36
  • 484
    • Новина Кропивничанам розповіли про «Довідник безбар’єрності» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Видання – не для продажу, його примірники відправлено національним та обласним бібліотекам, щоб кожен безкоштовно міг познайомитися з посібником із нової етики спілкування. 
    - «Довідник безбар’єрності» – перший в Україні гід із толерантної взаємодії, який ми презентували восени, – став одним із переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн 2022», - про це повідомила перша леді Олена Зеленська у своєму телеграм-каналі.
     
    Конкурс проводить фестиваль Книжковий Арсенал у співпраці з Goethe-Institut Ukraine та за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку й фонду Buchkunst. Довідник – серед призерів у номінації «Утилітарна книга», надалі він представлятиме український книжковий дизайн у міжнародному змаганні найкрасивіших книг світу.
     
    - Це важлива перемога – адже перемогла не просто книга. Перемогла безбар‘єрність. Це мультиформатне видання, доступне людям із порушеннями зору та слуху: тут шрифт Брайля, конгревне тиснення ілюстрацій, QR-коди на переклад жестовою мовою. Це книга, у центрі якої – людина; книга про те, як спілкуватися без образ, кліше та стигматизації. Книга про повагу та толерантність, - зазначила Олена Зеленська.