Кропивницькі батьки можуть приводити малечу у дитячу точку «СПІЛЬНО»

  • 31 січ. 2023 11:12
  • 601
    • Новина Кропивницькі батьки можуть приводити малечу у дитячу точку «СПІЛЬНО» Ранкове місто. Кропивницький
     
    В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського було відкрито Дитячу точку «СПІЛЬНО» – безпечний і затишний простір, для організації дозвілля, навчання та розвитку дітей. У Точці батьки можуть залишити дітей на деякий час під наглядом педагогів, аніматорів та психологів.
     
     
    В офіційному відкритті взяли участь керівник регіональних офісів ЮНІСЕФ Бенджамін Фішер, заступник Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні з операційної діяльності Дуглас Хагеман, керівниця програм ЮНІСЕФ в Кіровоградській області Тетяна Федоренко, директор Благодійного фонду «Безпечне майбутнє» Ірина Саєнко, заступник начальника обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, понад 50 дітей з м. Кропивницького, в тому числі із внутрішньопереміщених сімей.
     
    Дитяча точка «СПІЛЬНО» у бібліотеці Чижевського – це приміщення площею 100 кв. м, облаштоване всім необхідним для дозвілля дітей, та комфортного їх перебування. Локація створена Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з БФ «Безпечне майбутнє» у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні».
     
     
    Графік роботи точки:
    • з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 18.00;
    • субота з 10.00 до 17.00.
    У випадку повітряної тривоги найближче укриття знаходяться по вул. Пашутінській, 12, у дитячо-юнацькому клубі «Україна».
     
    Найближчим часом по Кіровоградській області планується відкриття 10 Дитячих точок СПІЛЬНО. У такий спосіб ЮНІСЕФ намагається забезпечити дітям доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час війни.