Особливості водопостачання в Кіровоградській області обговорили з представниками ЮНІСЕФ

  • 30 січ. 2023 14:02
  • 718
    • Новина Особливості водопостачання в Кіровоградській області обговорили з представниками ЮНІСЕФ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Доступ жителів 49 територіальних громад Кіровоградщини до води у 2022 році погіршився внаслідок російської військової агресії, розповіли в ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Піддалися руйнуванню об’єкти критичної інфраструктури, постійно забруднюються компоненти довкілля, зокрема джерела питного водопостачання та водойми. До того ж навантаження на систему водопостачання збільшилось коштом збільшення споживачів, коли в області зупинилася значна кількість внутрішньо переміщених осіб.
     
     
    Тож виникла потреба в оперативному реагуванні на зміни потреб у водопостачанні, санітарії та гігієні з акцентом на забезпечення найбільш вразливих груп населення гарантованим доступом до води. Також забезпечення водопостачання є умовою функціонування навчальних та медичних закладів.
     
    Спеціалісти Держпродспоживслужби зазначили, що в Кіровоградській області кількість колодязів та свердловин, балансоутримувачами яких є заклади освіти, становить 268 об’єктів, з них паспортизовано 188 (70%). Протягом минулого року було проведено чищення 131 джерела водопостачання (48,9%), дезінфекцію 207 (77,2%) та організовано лабораторний контроль на 209 об’єктах (78%).