У Кропивницькому відкрили виставку фото родин загиблих військових

  • 29 січ. 2023 08:21
  • 724
    • Новина У Кропивницькому відкрили виставку фото родин загиблих військових Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація проєкту «Живу - завдяки Тобі», який покликаний розповісти саме про загиблих військових та членів їхніх родин, які попри біль втрати живуть та зберігають пам'ять про своїх героїв, розповіли в 
    Кіровоградській обласній державній адміністрації.
     
     
    У заході взяли участь заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова, представники громадських і волонтерських організацій, а також сім’ї загиблих військових, які представлені на світлинах.
     
    - Це наші сучасні герої. Ми маємо про них говорити, не чекаючи завершення війни, аби наші діти, молоде покоління розуміли, що наша свобода коштувала життів героїв. Зараз ми говоримо про ці світлини не як про музейні експонати, а як про неймовірний внесок героїв та їхніх сімей у боротьбу за незалежність, нашу з вами свободу, - сказала Катерина Колтунова.
     
    Ініціатори проєкту - ГО «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького», ДЗ (ПТ)О Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі, ГО «Єдина родина Кропивниччини», КЗ «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО», волонтери «Krop:hub.Кропивницький». Фотографиня проєкту - Юлія Косюн.