Прогноз погоди на 28 січня у Кропивницькому: поки що без опадів

  • 27 січ. 2023 20:56
  • 422
    • Новина Прогноз погоди на 28 січня у Кропивницькому: поки що без опадів Ранкове місто. Кропивницький
     
    28 січня - 01 лютого погоду Кіровоградщини обумовлюватиме поле пониженого тиску, сповістили в Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології. Хмарна з проясненнями погода. 28 та 30 січня  істотних опадів не очікується, лише 29, 31 січня  та 01 лютого можливий невеликий сніг, мокрий сніг.
     
    Вітер переважатиме північно-східного напрямку з переходом 30-го січня на південно-західний, 5-12 м/с. Температура на весь період: вночі 1-7° морозу,  вдень  від 2° морозу до 3° тепла.
     
    Кропивницький 
    Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів.  Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-6° морозу, вдень  від 1° морозу до 1° тепла.
     
    Народний прогноз погоди
    28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.