Кіровоградщина: 6 років ув’язнення отримав водій з Долинської

  • 27 січ. 2023 21:02
  • 586
    • Новина Кіровоградщина: 6 років ув’язнення отримав водій з Долинської Ранкове місто. Кропивницький
     
    Водій  перебував за кермом несправного легковика, був позбавлений  судом права керувати транспортними засобами та після наїзду на жінку не надав допомогу, а зник з місця пригоди, розповіли в Кіровоградській обласній прокуратурі. Транспортна пригода трапилася у жовтні 2021 року  у м. Долинська.
     
    Долинський районний суд розглянув обвинувальний акт стосовно  44 річного водія та  визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч.1 ст.135 КК України.
     
    Прокурор під час судових слухань справи довів, що обвинувачений без посвідчення водія (суд позбавив його такого права строком на 10 років) сів за кермо несправного автомобіля ВАЗ, грубо порушив правила дорожнього руху, у темну пору здійснив наїзд на літню жінку, яка рухалась у попутному з автомобілем напрямку. При цьому не зупинився  та не надав потерпілій необхідну допомогу, а зник з місця пригоди. Жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, які надалі призвели до смерті.
     
    Вироком суду  горе-водію призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами. Наразі вирок  не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.