Кропивничани стали використовувати пластикові пакети вдвічі рідше

  • 27 січ. 2023 17:42
  • 502
    • Новина Кропивничани стали використовувати пластикові пакети вдвічі рідше Ранкове місто. Кропивницький
     
    Українці за рік скоротили використання пластикових пакетів на 40-90%, сповістили в Міністерстві економіки України. За рік дії рішення Уряду щодо встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети українці зменшили їх використання на 40-90% та більш ніж вдвічі збільшили споживання біорозкладних.
     
    Про це повідомив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін за результатами аналізу інформації, наданої Асоціацією рітейлерів України.
    - Рішення Уряду, яким було встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, за рік дало суттєвий результат - українці скоротили придбання таких пакетів від 40% до 90% залежно від їх видів. І все частіше використовують біорозкладні, які не забруднюють навколишнє середовище. Зокрема, в деяких мережах супермаркетів продажі біорозкладних пакетів у 2022 році зросли в 13-15 разів”, - розповів Денис Кудін.
    За його словами, зменшення обсягів продажу пластикових пакетів відбулось в умовах зростання цін їх закупівлі, що сприяло створенню необхідних економічних гарантій виробникам пластикових пакетів.
     
    А також простимулювало цих виробників до модернізації виробничих і технологічних процесів та розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів, і в кінцевому результаті призвело до зростання їх продажу.
     
    Нагадаємо, мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів були запроваджені з 1 лютого 2022 року з метою зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів та обмеження їх розповсюдження, а також створення умов для покращення стану екологічної безпеки внаслідок поступового зменшення обсягів відходів у вигляді використаних пластикових пакетів.