Щоб відкрити бомбосховища у Кропивницькому, їх спочатку слід повернути до власності громади

  • 27 січ. 2023 08:45
  • 501
    • Новина Щоб відкрити бомбосховища у Кропивницькому, їх спочатку слід повернути до власності громади Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чотири об’єкти укриття найвищого класу захисту повернуться до комунальної власності громади Кропивницького, впевнена Кропивницька міська рада
     
    У Кропивницькій міській раді ініціювали процедури передачі до комунальної власності Кропивницької міської територіальної громади сховищ цивільного захисту по вулиці Віктора Чміленка, 19/26 та на території селища Гірничого.
     
    Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні 20 січня.
     
    Ще по двом об’єктам укриття, які обліковувалися на території колишнього ВАТ «Друкмаш» по вулиці Героїв рятувальників, 2, комісія доручила управлінню комунальної власності Кропивницької міської ради підготувати організаційно – правові підстави щодо їх прийняття в комунальну власність.
     
    - Останнім часом до Кропивницької міської ради надходить велика кількість звернень та скарг громадян з приводу неналежного утримання захисних споруд цивільного захисту по вулиці Віктора Чміленка, 19/26, та на території селища Гірничого та забезпечення їхньої готовності до використання за призначенням, відповідно до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, - відзначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко. - Щодо ситуації навколо укриттів цивільного захисту, які розташовані на території колишнього ВАТ «Друкмаш», то враховуючи лист Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях про відсутність відомостей про державну власність вищезазначених об’єктів укриття, організаційно – правове визначення їх балансоутримання покладено на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради.
     
    Передача об’єктів укриття високого, третього класу, до власності громади дозволить міській владі повністю забезпечити вимоги законодавства держави в питанні створення, утримання, використання та реконструкції захисних споруд, навести в них в них лад та надати кропивничанам можливість скористатися їх надійним захистом.