5 звичок, які «вбивають» ноутбук

  • 26 січ. 2023 14:38
  • 386
    • Новина 5 звичок, які «вбивають» ноутбук Ранкове місто. Кропивницький

    Неакуратне поводження — це одна з основних причин поломок ноутбука. Якщо вам здається, що ви все робите правильно, проведіть самоаналіз. Є кілька шкідливих звичок, які поступово скорочують термін служби пристрою та можуть призвести до серйозної поломки.

    ноутбук

    Залишати ноутбук на м'яких поверхнях

    Під час роботи пристрій нагрівається, а вентиляційна система охолоджує. Отвори розташовані знизу та збоку. Повітря безперешкодно надходить, тільки якщо ноутбук стоїть на твердій поверхні. Подушка, ліжко, диван – не місце для лептопа. Також, перебуваючи там, техніка збирає пил та ворс, забруднюється. Тому, якщо хочете попрацювати чи подивитися фільм у ліжку, використовуйте спеціальну підставку.

    Сильно розряджати акумулятор

    Автономність — одна з переваг лептопів. Наприклад, ноутбук Apple, що користується чималою популярністю, може працювати до 18 годин поспіль залежно від моделі. Якщо ви хочете купити функціональний та надійний пристрій, зайдіть на Eldorado.ua. В інтернет-магазині представлена фірмова продукція з гарантією виробника. Компанія проводить акції, для клієнтів розроблена програма лояльності для вигідних покупок.

    Нерідко користувачі забувають стежити за зарядом батареї ноутбука. Підключайте його до мережі, не допускаючи зниження рівня нижче 20%. Якщо працюєте вдома за столом, батарею можна взагалі вийняти, і вона довше збережеться.

    Їсти чи пити біля ноутбука

    Робочий інструмент, залитий кавою або засипаний крихтами від бутерброда — з такою ситуацією часто зустрічаються майстри сервісних центрів. Якщо на лептоп проллється вода, то є шанс його відновити. Набагато гірша справа з солодкими та кислими напоями. Тому, якщо ви вирішили перекусити, робіть це подалі від ноутбука.

    Недбале звернення

    Експлуатація техніки потребує акуратності. Про це легко забути, якщо часто користуєтесь пристроєм. Наступні звички негативно впливають на працездатність гаджета:

    • ляскання кришкою — можна розбити екран;
    • підняття за дисплей — ризик роздавити матрицю або пошкодити петлі;
    • кидання пристрою — шкодить корпусу та жорсткому диску;
    • перенесення однією рукою — створює тиск на матрицю чи дисковод;
    • висмикування USB-портів — псує материнську плату.

    Також важливо дотримуватись температурного режиму. Влітку не допускайте перегріву, залишаючи девайс на сонці. Взимку не поспішайте вмикати його, коли приходите додому з вулиці.

    Рідкісне очищення

    Це стосується видалення пилу як на пристрої, так і в кімнаті. Регулярно проходьте пилососом по клавіатурі, протирайте стіл. Робіть вологе прибирання у приміщенні. Щороку віддавайте гаджет на професійне чищення. Дотримуючись цих рекомендацій та уникаючи помилок, ви посприяєте довгій роботі ноутбука.