Кропивничанам показали виставку надзвичайно цікавих іграшок та румбоксів

  • 26 січ. 2023 05:51
  • 467
    • Новина Кропивничанам показали виставку надзвичайно цікавих іграшок та румбоксів Ранкове місто. Кропивницький
     
    В музейному відділі "Будинок Дмитра Чижевського" відбулася виставка надзвичайно цікавих іграшок та румбоксів з колекції Юлії Сосни, розповіли в Олександрійському міському музейному центрі імені А.Ф. Худякової.
     
    Це одна зі сторінок її захоплень. В колекції понад 100 ляльок різних періодів  з 32 країн світу. Найстаршій ляльці  близько 120 років. Цікавими є румбокси. Румбокс - це кімната в коробці, тобто світ в мініатюрі.
     
     
    Вони передають фантазійну атмосферу життя. Наприклад: вечірнє чаювання, домашній відпочинок в затишній кімнаті, світ музики, книг.
     
    До речі, в мініатюрних книжечках можна погортати сторінки, а в чашечки налити чаю. Різноманітні меблі, фортепіано, килими, світильники - все зроблене до такої міри майстерно, що здається, зазвучать мелодії, лагідно підбіжить кішечка і все оживе, мов у казці. В мініатюрних шафах відкриваються шухлядки, на стільці тепла хустка.
     
    Нещодавно колекція доповнилася лялькою, яку привезли зі Швеції. Вона одягнена у плаття жовтого та синього кольору. Друзі зі Швеції цим підтвердили повагу до України та бажання підтримати наш народ.
     
    Завідуюча відділом "Будинок Дмитра Чижевського" Тетяна Шуткіна