Майже 50 млн грн отримали бюджети Кіровоградщини від відшкодування втрат

  • 25 січ. 2023 08:45
  • 432
    • Новина Майже 50 млн грн отримали бюджети Кіровоградщини від відшкодування втрат Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже 50 млн грн отримали бюджети Кіровоградщини від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва протягом 2022 року, розповіли в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.
     
    Упродовж 2022 року в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів Кіровоградської області надійшло 47,6 млн гривень.
     
    Нині на спеціальних рахунках місцевих рад Кіровоградщини накопичені надходження від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв складають на майже 79,5 млн грн (з урахуванням минулих періодів). 
     
    Довідково
    Відповідно до статті 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв, використовують на освоєння земель для сільськогосподарських та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм і проєкт землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі заборонено.