У Кропивницькому й області завтра має бути сонячно і зимно

  • 24 січ. 2023 21:41
  • 563
    • Новина У Кропивницькому й області завтра має бути сонячно і зимно Ранкове місто. Кропивницький
    25-27 січня погоду Кіровоградщини обумовлюватиме поля підвищеного тиску. Хмарна з проясненнями погода, сповіщає Кіровоградський обласний центр з гідрометеорології. Без істотних опадів, лише 28-29-го січня у зв'язку з переміщенням атмосферного фронту з південного заходу подекуди можливий невеликий мокрий сніг з дощем. Вітер переважатиме північно-східного та східного напрямку, 3-8 м/с.
     
    Температура 25-27-го січня вночі 2-7° морозу,  28-29 січня незначне підвищення температури  до 0-5° морозу,  вдень на весь період від 3° морозу до 3° тепла.
     
    Кропивницький 
    Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів.  Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу.
     
    Народний прогноз погоди
    25 січня вшановується пам’ять святої Тетяни. У народі цей день називали “Тетяна Водохресна”, “Бабин кут”. Якщо цього дня йшов сніг, то літо очікували дощове, якщо було морозно, ясно — літо обіцяло бути теплим, а рік — врожайним: “Якщо снігопад — влітку дощик частий”. А ось тепла заметіль на Тетяну і “гнилий вітер” (південний) були небажаними явищами, оскільки вказували на неврожай та засуху.