До 27 січня кропивничани можуть відвідати фотовиставку «Залізне ТРО»

  • 24 січ. 2023 14:27
  • 480
    • Новина До 27 січня кропивничани можуть відвідати фотовиставку «Залізне ТРО» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У волонтерському центрі “Krop:hub” відкрилася фотовиставка захисника з Кропивницького, розповіли в Кропивницькій міській раді, стрільця 2-ї роти 121 бригади територіальної оборони, солдата із позивним “Фотограф” Юрія Чорнолуцького.
     
     
    Втілити в життя фотороботи і організувати виставку допомогли волонтери центру “Krop:hub” та заступниця начальника ОВА, депутатка міської ради Катерина Колтунова.
     
    На світлинах, представлених глядачу, зафіксовані літні спогади автора між Сєвєром і Лисичанськом, обличчя побратимів, очі друзів, багатьох із яких уже немає...
     
     
    - Коли пішов на війну, хвилювався, щоб вона мене не змінила. Відраду знайшов у фотографії, - розповів Юрій Чорнолуцький.
     
    «Залізне ТрО» — це про світ очима захисника України, який знаходиться в окопі на нулі: Луганщина, село Борівське, живі сили ворога на лінії фронту перевищують кількістю в рази. Відчуття найрізноманітніших емоцій, але тільки не відчаю. Кожна світлина розповідає про війну сьогодення. Це те, що бачать наші захисники щодня, які емоції вони відчувають, що переживають.
     
     
    - Ці фотографії демонструють нам, що війна — це не тільки горе і сльози. Війна — це мужність і сила наших воїнів, це патріотизм і віра у перемогу. Саме перемогою світяться очі захисників на світлинах. Ці світлини піднімають дух кожного, хто їх бачить, - зазначила Катерина Колтунова.
     
    На виставці глядачі мали змогу не тільки роздивитися фотороботи Юрія Чорнолуцького, а й придбати світлини на аукціоні. Всі кошти за продані картини волонтери передадуть на підтримку ЗСУ. Виставка триватиме до 27 січня. Усі охочі можуть подивитися і підтримати українських захисників.