Бібліотекарі пояснили кропивничанам, що таке карта бажань

  • 23 січ. 2023 15:07
  • 422
    • Новина Бібліотекарі пояснили кропивничанам, що таке карта бажань Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вірна постановка цілі – це перший крок до її досягнення. Але останнім часом виділяють ще один метод досягнення бажаного – візуалізацію. Карта бажань – це спосіб візуалізації мрій, який може допомогти втілити бажання і реалізувати задумане за допомогою глибинних психологічних механізмів.
     
    Тому все частіше люди роблять для себе дошку візуалізації мрій або ще її називають сторітелінг про майбутнє. Це простір, повністю присвячений прагненням людини. У ньому містяться ілюстрації, що відображають основні наміри і завдання.
     
    Саме таку карту створювали бібліотекарі головної книгозбірні області з дітьми на дитячій точці «Спільно». Дошка візуалізації цілей майже на сто відсотків складається з ілюстрацій і найпростіше їх «добувати» з друкованих видань. Для наших маленьких відвідувачів ми заздалегідь підготували велику кількість картинок з машинами, одягом, взуттям, косметикою, подорожами, іграшками, домами і подібним.
     
    Учасники з неабияким захопленням створювали історію власного майбутнього та мрійливо розповідали один одному, чого вони бажають досягти, чого навчитися і яку професію опанувати.
     
    Психологи кажуть, що якщо довго дивитися на карту, бажання почнуть глибоко проникати у підсвідомість, і людина, навіть не усвідомлюючи того, буде рухатися в напрямку мети. Дошка візуалізації діє як «вмістилище» бажань. В потрібний час мрія «вивільниться» і здійсниться.
     
    Хочете, щоб ваша дитина створила власний сторітелінг майбутнього, приходьте разом з нею до Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського на дитячу точку «Спільно».