Українці цьогоріч знову візьмуть участь в Іграх нескорених

  • 23 січ. 2023 19:36
  • 431
    • Новина Українці цьогоріч знову візьмуть участь в Іграх нескорених Ранкове місто. Кропивницький
     
    За ініціативи Міністерства у справах ветеранів України Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 20 січня ухвалив рішення щодо забезпечення проведення організаційних заходів з відбору та комплектування, підготовки та участі збірної команди України в міжнародних спортивних змаганнях з адаптивних видів спорту “Ігри Нескорених” (Invictus Games). Цьогоріч вони відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня.
     
    Так, розпорядженням КМУ Мінветеранів визначено відповідальним за підготовку збірної команди України, забезпечення її участі разом з національною делегацією в цих змаганнях.
     
    Затверджено склад робочої групи та план заходів з організації та забезпечення підготовки збірної. До складу робочої групи входитимуть представники керівництва українських міністерств та силових структур, а керівником робочої групи визначено Міністра у справах ветеранів України.
     
    Наша країна буде представлена на Іграх Нескорених командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення. Вони братимуть участь у змаганнях з таких видів спорту як плавання, біг, штовхання ядра, стрільба з лука, баскетбол на візках.
     
    Як наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, ці змагання є традиційними для воїнів, які віддали своє здоров’я під час захисту держави, але знайшли в собі сили і волю долучитися до змагань для досягнення спортивних результатів, а також перемоги над собою.
     
    Вона розповіла, що всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до складу національної збірної для участі в Іграх Нескорених відбудуться у квітні на Львівщині. Наразі йде активна співпраця з дотичними міністерствами, силовими відомствами, ОВА  та Львівською міською радою задля якісного проведення національних відбіркових змагань на об’єктах спортивної інфраструктури Львова та області.
     
    - Торішні Ігри в Гаазі засвідчили, що наші Нескорені – справжні герої! На тих змаганнях вони не лише вибороли 16 медалей, а й зробили неоціненний внесок у перемогу України на міжнародному інформаційному фронті – донесення світовій спільноті правди від першої особи про події у нашій країні. Тому наша національна збірна обов'язково братиме участь, а ми забезпечимо інтенсивну підготовку та належну  організацію,  – наголосила Юлія Лапутіна.
     
     
    - Участь української збірної у Іграх Нескорених – це безцінний досвід для розбудови системи спортивної реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців в Україні,  – підкреслила Міністр у справах ветеранів України.
     
    Нагадаємо, Ігри Нескорених – це міжнародні спортивні змагання, започатковані у 2014 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів та членів родин.
     
    Україна бере участь в Іграх Нескорених з 2017 року. Попри широкомасштабну збройну агресію рф, українська збірна у складі 19 спортсменів взяла участь у Іграх Нескорених 2022, які відбувалися у місті Гаага (Королівство Нідерланди).
     
    Зазначимо, що у серпні 2022 року українська збірна вперше взяла участь в Іграх Воїнів 2022, що відбувалися в місті Орландо, штат Флорида, США, та виборола 85 медалей в індивідуальних видах спорту та одне командне срібло в волейболі сидячи. Участь нашої збірної у змаганнях стала можлива завдяки безпрецедентній підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема, Міноборони Великої Британії, ветеранських організацій з Великої Британії, зокрема, Blind Veterans UK, Crown Agents Україна та Трастовому Фонду НАТО з медичної реабілітації.