Близько півсотні підприємств переїхало до Кропивницького з початку війни

  • 20 січ. 2023 03:56
  • 493
    • Новина Близько півсотні підприємств переїхало до Кропивницького з початку війни Ранкове місто. Кропивницький
     
    Налагодження взаємодії із релокованими підприємствами є важливим і для громади Кропивницького, і для бізнесу, сповістили в Кропивницькій міській раді.
     
    З роботою суб’єктів господарювання, які перемістились на територію Кропивницької міської громади із регіонів, що постраждали від збройної агресії росії, ознайомився заступник міського голови Михайло Бєжан.
     
    Метою робочої поїздки було знайомство з декількома підприємствами, що здійснюють діяльність із ремонту транспортних засобів і машин, а також з’ясування потреб і механізмів їх підтримки з боку виконавчих органів міської ради.
     
     
    За словами керівників підприємств, їх задовольняє діяльність на території міської громади, вони отримують необхідну підтримку і сприяння також з боку керівника місцевого підприємства, на площах якого розміщені їхні потужності та задоволені рівнем такої співпраці. Зі свого боку, вони запропонували можливі напрямки взаємодії із міською радою: надання послуг із ремонту техніки для потреб громади тощо.
     
    Михайло Бєжан відзначив, що налагодження такої співпраці і взаємодії влади із релокованими суб’єктами господарювання є важливим напрямком діяльності міської влади.
     
    За оперативними даними, на території Кропивницької громади вже знайшли можливість продовжити свою діяльність до пів сотні релокованих підприємств із 7 регіонів України.
    Найбільше їх перемістилося з Донецької, Запорізької і Луганської областей та міста Харкова.
     
    Вони здійснюють діяльність у різних галузях: в реальному секторі економіки, торгівлі і ресторанному господарстві, освіті тощо. На релокованих підприємствах працевлаштовані більше 700 осіб, із яких понад 300 — вимушені переселенці.