Кіровоградщина: Перша "паровозівка-2023" відбула з Гайворона до Бершаді

  • 19 січ. 2023 11:14
  • 473
    • Новина Кіровоградщина: Перша «паровозівка-2023» відбула з Гайворона до Бершаді Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 січня наш "Гайворонський експрес" на чолі з паротягом Гр-280 здійснив вже сьомий рейс, розповіли в Територіальній громаді міста.
     
    Минулої суботи до столиці українських вузькоколійок знову з'їхалися туристи та залізничні фанати зі всієї України. 100 учасників ретро-туру зі столиці, Вінниччини, Львівщини і навіть Миколаєва, Запоріжжя приїхали побачити на власні очі 125-річний музей просто неба. Погода цього разу надзвичайно порадувала — вперше за останні два роки зимових поїздок мальовничі ландшафти були припорошені снігом.
     
     
    Традиційно, Гайворонська громада підготувала для гостей культурну програму на березі Південного Бугу: гаряче харчування та виступ музичного колективу. Радо зустріли туристів і в Бершаді — прибуття ретро-потягу гармонійно поєдналося з виступом духового оркестру, після чого учасники заходу мали змогу взяти участь у театралізованому дійстві на честь свята Маланки.
     
    Наступний ретро-тур по Гайворонській вузькоколійці відбудеться 18 лютого. Реєстрацію та продаж квитків буде відкрито за 2 тижні до поїздки.