Чат-бот підкаже кропивничанам, як пройти безоплатне лікування

  • 19 січ. 2023 08:32
  • 408
    • Новина Чат-бот підкаже кропивничанам, як пройти безоплатне лікування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Повномасштабна агресія росії проти України принесла багато страждань та випробувань, проте війна — не привід відкладати здоров'я на другий план. Турбота про своє здоров'я — внесок у наше майбутнє й одна з найкращих інвестицій у перемогу, розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України. Аби показати, що профілактика — це не лише важливо, а ще й просто та доступно, був створений чат-бот «Календар здорових українців».
     
    Завдання чат-бота — підвищити обізнаність про можливості безоплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які фінансуються з державного бюджету, та права пацієнтів загалом. Сервіс розповість, які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них безоплатні та як їх отримати.
     
    Чат-бот доступний у месенджерах Telegram та Viber. Він складається з розділів:
    • знайомство;
    • системи на контролі;
    • щеплення за календарем і без;
    • де пройти обстеження;
    • персональні рекомендації.
    Чат-бот може дати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу, показати найближчий до користувача медзаклад, у якому надаються необхідні послуги, проводиться діагностика та лабораторні дослідження.
     
    Сервіс побудований на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України і сімейних лікарів та використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.
     
     
    - Важливо, що в цьому сервісі є не тільки корисна інформація про щеплення, а також детальні, але прості для сприйняття пояснення, де можна зробити щеплення та від якої небезпеки вони дають захист, — сказав Олександр Заіка, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ, який також брав участь у презентації сервісу. — Якщо у вас є можливість вакцинуватись — зробіть це. Від цього залежить здоров’я та життя не тільки вас, а й ваших близьких.
     
    Посилання на чат-бот «Календар здорових українців»: у Telegram або у Viber.