Катастрофа у Броварах: усі подробиці з офіційних джерел

  • 18 січ. 2023 14:43
  • 453
    • Новина Катастрофа у Броварах: усі подробиці з офіційних джерел Ранкове місто. Кропивницький
     
    18 січня о 08:20 у Броварах Київської області внаслідок падіння вертольота ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з загорянням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та трьох легкових автомобілів, сповістили в ДСНС України .
     
    О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 кв. м, а о 09:28 - ліквідовано. 
    На борту перебувало 9 людей: 6 осіб оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також три члени екіпажу ДСНС.
     
    Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них 3 дитини. Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).
     
    До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.
     
    Станом на 12:30 18 січня загинуло 16 людей, з них 3 дитини. Травмовано 30 осіб (з них 12 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). Проводиться розбір плит перекриття між 1 та 2 поверхами та покрівлею ДНЗ.
     
    Станом на 14:00 виявлено 17 загиблих осіб, з них 4 дитини та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). 
     
    Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ, доля однієї дитини залишається невідомою. Психологами ДСНС надано допомогу 51 особі.  
     
    Від ДСНС залучено 65 осіб та 12 од. техніки, у тому числі кінологічний розрахунок та 3 рятувальні відділення МРЦ ШР.
     
    Станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. Всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.
     
    З-поміж загиблих керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович, розповіли в Патрульній поліції України. 
     
    Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера у Броварах Київської області. 
     
    Наразі розглядаються декілька версій трагедії, серед яких:
    • порушення правил польоту;
    • технічна несправність гелікоптера;
    • умисні дії щодо знищення транспортного засобу. 
    Співробітники СБУ проводять комплекс слідчо-оперативних заходів, щоб встановити всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії. 
     
    Додатково: вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.