Рятувальники сповістили мешканцям Кіровоградської області, де пірнати на Водохрещу

  • 18 січ. 2023 07:30
  • 576
    • Новина Рятувальники сповістили мешканцям Кіровоградської області, де пірнати на Водохрещу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щороку напередодні Водохреща рятувальники організовують заходи безпеки у місцях, де традиційно відбувається обряд занурення у відкриту водойму, попередили в Головному управлінні ДСНС України у Кіровоградській області.
     
     
    З метою запобігання нещасним випадкам на воді 19 січня у місцях проведення заходів до Водохреща буде організовано чергування рятувальних постів у складі представників ГУ ДСНС України в області. На Кіровоградщині визначено 26 місць на відкритих водоймах.
     
    На кожному посту чергуватимуть рятувальники та буде забезпечено наявність засобів рятування на воді (рятувальні жилети, круги, багри дерев’яні, мотузки), засобів зв’язку та гучномовців. Також відпрацьовано взаємодію з медичними закладами області щодо надання (у разі потреби) невідкладної допомоги у разі нещасного випадку під час йорданських занурень.
     
     
    Наразі проведено додаткові заняття, інструктажі з особовим складом Служби порятунку, який буде залучений до чергування, щодо дотримання правил безпеки на воді та порядку дій у разі виникнення небезпечних подій у місцях проведення заходів.
    Загальна кількість сил та засобів від Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області – 91 чоловік та 26 одиниць техніки.
     
    Підрозділи ГУ ДСНС України у Кіровоградській області готові до реагування на надзвичайні ситуації під час проведення заходів до Водохреща.