СБУ Кіровоградщина виявила п’ятьох колабарантів у Голій Пристані

  • 18 січ. 2023 09:41
  • 698
    • Новина СБУ Кіровоградщина виявила п’ятьох колабарантів у Голій Пристані Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ повідомила про підозру п’ятьом колабарантам, які очолили окупаційний відділ «мвд рф» на Херсонщині
     
    За матеріалами Управління СБ України в Кіровоградській області повідомлено про підозру п’ятьом колишнім правоохоронцям, які нині працюють на ворога у тимчасово окупованій Голій Пристані на Херсонщині.
     
     
    Після початку тимчасової окупації Херсонської області ці особи добровільно погодилися обіймати посади у так званому «голопристанському відділі поліції гу мвд Херсонської області».
     
    Наразі колаборанти виконують злочинні накази окупаційної влади, залякують місцевих жителів, проводять обшуки та агітують працювати на ворога.
     
    Під час оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування.
     
    За матеріалами СБУ їм повідомлено про підозру за ч.7 ст. 111-1 кримінального кодексу України (добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).
     
    Викриття незаконної діяльності проводилось співробітниками УСБУ у Кіровоградській області спільно зі слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.