Кіровоградщина: В Олександрії з'явиться безпечний простір для жінок

  • 18 січ. 2023 06:27
  • 483
    • Новина Кіровоградщина: В Олександрії з'явиться безпечний простір для жінок Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заступниця міського голови Ірина Чемерис зустрілася із представниками запорізького благодійного фонду «Посмішка ЮА», які прибули до Олександрії з метою реалізації проєкту «Безпечний простір для жінок», сповіщає Олександрійська міська рада.
     
    У рамках цієї ініціативи в Олександрії передбачається створити простір, куди зможе прийти кожна жінка й отримати тут базову соціальну допомогу. Її вислухають, нададуть психологічну консультацію, розкажуть про доступні сервіси підтримки, порадять професійні курси чи кар’єрні сесії.
     
     
     
    У майбутньому на базі такого безпечного простору можуть розпочати роботу і кризові кімнати, де жінки з дітьми матимуть можливість зупинитися на деякий час, уникаючи насилля вдома.
     
    Тож у ході розмови обговорювалися умови реалізації проєкту «Безпечний простір для жінок», майбутня локація та необхідність у фахівцях, які будуть залучені до роботи у відповідному центрі.
     
    - Такий простір дуже важливий для нас, адже сьогодні через війну в Україні звичне життя мільйонів жінок зруйноване. Особливо це стосується вимушених переселенців. Почати все спочатку дуже важко. Тож саме тут жінки й дівчата знайдуть для себе безпечну зону – місце, щоб перепочити від турбот, відновити своє життя і навчитися бути щасливою знову» - прокоментувала ініціативу Ірина Чемерис.