Кропивниччина: Близько 4 мільйонів гривень допомоги отримали олександрійці

  • 18 січ. 2023 08:13
  • 542
    • Новина Кропивниччина: Близько 4 мільйонів гривень допомоги отримали олександрійці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже 3,9 мільйони гривень матеріальної допомоги отримали олександрійці в 2022 році, розповіли в Олександрійській міській раді.
     
    У 2022 році 1 504 олександрійців за своїми зверненнями отримали понад 3 млн. 872 тис. грн. грошової допомоги із міського бюджету, а також фондів депутатів міського та обласного рівнів.
     
    Із них 1 млн. 860 тисяч гривень виплачено із бюджету міської ради, 1 млн. 140 тисяч і 872 тисячі гривень надано депутатами міської та обласної рад відповідно.
     
    Ці кошти жителі громади використали на оплату дорогих операцій, лікування онкозахворювань і коронавірусної хвороби, поховання тощо.
     
     
    Така грошова допомога – це адресна соціальна підтримка. Її надання здійснюється один раз протягом календарного року і виплачується управлінням соціального захисту населення виключно коштом тих коштів, які передбачені в міському бюджеті на поточний рік.
     
    Також за потреби жителі громади можуть звернутися за одноразовою матеріальною допомогою і до будь-якого депутата міської чи обласної ради, якого обрано від їх округу.
    Виплата здійснюється на підставі заяви людини, що потребує підтримки, акту обстеження матеріально-побутових умов, довідки з лікарні або за необхідності інших документів та висновку спеціальної комісії.