Понад 2,5 тисячі кропивницьких сімей потребують власного житла

  • 17 січ. 2023 23:50
  • 409
    • Новина Понад 2,5 тисячі кропивницьких сімей потребують власного житла Ранкове місто. Кропивницький
     
    Керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва провела засідання громадської комісії з житлових питань, сповістили в Кропивницькій міській раді. Комісія погодила затвердження списків та реєстри громадян, які перебувають на квартирному обліку за 2022 рік.
     
    Як повідомив начальник відділу обліку житла міської ради Валерій Пількін, у загальній черзі громадян, які потребують поліпшення житлових умов, наразі перебувають 2653 сім’ї, в тому числі 892 родини, які користуються правом першочергового одержання жилих приміщень. Далі він виділив окремі категорії громадян, що перебувають на квартирному обліку, зокрема:
    • 30 сімей військовослужбовців, звільнених у запас або відставку;
    • 41 сім’я осіб з інвалідністю внаслідок війни;
    • 35 сімей осіб, віднесених до першої категорії постраждалих від Чорнобильської катастрофи;
    • 35 сімей, що переселилися із зони Чорнобильської катастрофи.
     
     
     
    За словами Валерія Пількіна, у позачерговій черзі на житло наразі перебуває 333 сім'ї.
    Разом з тим, відповідно до заяв та поданих документів комісія розглянула та рекомендувала виконавчому комітету взяти на облік 13 родин вимушених переселенців з Донецької, Луганської та Херсонської областей для отримання тимчасового житла.
     
    Продовжує комісія розглядати і заяви від мешканців гуртожитку по проспекті Університетському, 21. Цього разу члени комісії погодили надання ордерів на кімнати в гуртожитку двом родинам.
     
    Серед інших розглянутих питань: взяття громадян на квартирний облік, а це - 5 родин учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, 2 родини у складі, яких є особи з інвалідністю внаслідок війни, 3 родини загиблих воїнів, одна дитина-сирота; зняття вісімнадцяти громадян з квартирного обліку (8 осіб поліпшили житлові умови, 10 осіб померли); переведення з позачергової черги у загальну двох родин, які втратили пільги.