Освітяни Кропивницького попалися на завищенні плати за енергоносії

  • 13 січ. 2023 09:27
  • 624
    • Новина Освітяни Кропивницького попалися на завищенні плати за енергоносії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура через суд вимагає повернути до бюджету 1,6 млн грн, як безпідставно сплачені за електроенергію, сповістили в Кіровоградській обласній прокуратурі.
     
    Ювенальні прокурори в суді, захищаючи інтереси держави та дітей, вимагають з енергопостачальної компанії стягнення грошових коштів через необґрунтоване укладення останніми додаткових угод до договорів про закупівлю електроенергії.
     
     
     
    Кропивницькою окружною прокуратурою проводиться системна робота, спрямована на недопущення фактів порушення інтересів держави при здійсненні закупівель за бюджетні кошти. З метою поновлення інтересів держави прокуратурою вживаються заходи представницького реагування.
     
    Так, в ході моніторингу відомостей щодо проведених публічних закупівель встановлено, що управлінням освіти міської ради міста Кропивницького (на даний час управління освіти Кропивницької міської ради) у 2021 році проведено закупівлю електроенергії для закладів освіти міста та укладено ряд додаткових угод з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».
     
    Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів держави, окружною прокуратурою скеровано до господарського суду Кіровоградської області позовну заяву про стягнення з енергопостачальної компанії неправомірно отриманих коштів в сумі понад 1,6 млн. грн.
     
    Наразі судом відкрито провадження та призначено судове засідання.