У кропивничан з'явилася можливість опанувати професію рятувальника

  • 13 січ. 2023 14:18
  • 454
    • Новина У кропивничан з'явилася можливість опанувати професію рятувальника Ранкове місто. Кропивницький
     
    В ГУ ДСНС в області розпочалася робота з добору кандидатів до вступу у відомчі освітні заклади
     
    В Головному управлінні ДСНС України у Кіровоградській області розпочалося професійно-психологічне вивчення кандидатів до вступу у навчальні заклади системи ДСНС України.
     
    Добір майбутніх рятувальників здійснюється у декілька етапів, найпершим з яких є психологічне випробування. Мета його – виявити серед юнаків та дівчат, які вирішили пов’язати своє життя з професією рятувальника, тих, хто психологічно готовий до роботи в екстремальних ситуаціях, а також за віковими характеристиками і особистими якостями відповідає визначеним вимогам.
     
    У рамках добору школярі проходять співбесіду з психологом та психологічне тестування, які спрямовані на визначення їхньої готовності до вступу та подальшого навчання в освітніх закладах цивільного захисту.
     
     
    Кращі кандидати за результатами професійного добору матимуть змогу вступити до закладів освіти системи ДСНС України.
     
    Вже цієї весни Національний університет цивільного захисту України (м. Харків), Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗУ (м. Черкаси), Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (м. Львів), Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) гостинно відкриють свої двері для майбутніх студентів.