Кіровоградщина: Новгородівська громада пригадала подвиг земляка-героя в АТО

  • 11 січ. 2023 18:25
  • 786
    • Новина Кіровоградщина: Новгородівська громада пригадала подвиг земляка-героя в АТО Ранкове місто. Кропивницький
     
    10 січня 2023 року  мало б виповнитися 35 років від дня народження Вадима Олексійовича Рогожкіна  - старшого солдата Збройних сил України, який віддав своє молоде життя за вільну, незалежну, територіально цілісну Україну, розповіли в Новгородківському краєзнавчому музеї. 
     
    Вадим пішов з життя  передчасно. Ще не доробив, не долюбив, не дожив... Йому назавжди буде 26! Народився Вадим Рогожкін 10 січня 1988 у Миколаєві. Після розлучення батьків, проживав із мамою у селі Митрофанівка в бабусі, куди родина переїхала у 2001 році.
     
     
    Закінчив Олександрійське профтехучилище, здобув спеціальність будівельника, після строкової армійської служби їздив на заробітки, де працював за професією. Мобілізований у жовтні 2014 року. Був старшим солдатом 2-ї танкової роти танкового батальйону, 24-тої окремої механізованої бригади.
     
    Загинув 19 жовтня 2014 року під час супроводження вантажу з провізією на 32-й блокпост на Бахмутці. Танк Вадима дістав пряме влучення снаряда. Двоє бійців змогли врятуватися, Вадим не зміг вилізти з танка. Вважався зниклим безвісти. Ідентифікований серед загиблих, похованих 18 листопада 2014 року під Старобільськом — останки виявили у двох могилах.
     
    На початку липня 2016 року силами громади Митрофанівки та одеських волонтерів місії «Чорний тюльпан» останки Вадима повернули додому. Перепохований 8 липня 2016 року у Митрофанівці.
     
     
    Указом Президента України № 522/2016 від 25 листопада 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
     
    На меморіалі "Стіна пам'яті полеглих захисників України в російсько-українській війні" у Києві на Михайлівській площі розміщено портрет Вадима Рогожкіна: секція 4, ряд 6, місце 30. Памятаймо тих, хто воював та загинув за єдину Україну!