Фіни поставили в Україну броньований захист для піротехніків

  • 10 січ. 2023 08:55
  • 377
    • Новина Фіни поставили в Україну броньований захист для піротехніків Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках міжнародної співпраці українські рятувальники отримали від МВС Фінляндії броньований мобільний житловий контейнер. В перспективі планується передати для потреб ДСНС 10 таких житлових модулів, сповістили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.
     
    Сьогодні, 09 січня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів робочу зустріч із головою МВС Фінляндії Крістою Мікконен, під час якої обговорив напрями співпраці між обома відомствами. 
     
    - Чому сьогодні ми так багато кажемо про піротехніків? Тому, що с початку війни вже було знешкоджено 313 тисяч 100 вибухонебезпечних предметів, в тому числі 2 тисячі 157 авіаційні бомби. 
    Але за час війни, на жаль є і втрати. І 20 відсотків від усіх постраждалих - це піротехніки. Тому захист наших людей, це пріоритет для нашої служби. 
     
     
    Сьогодні ДСНС приймає від Фінляндії 10 броньованих контейнерів-укриттів (бронезахист 2 класу) для посилення спроможності наших  піротехнічних підрозділів. 
     
    - Це неоціненна допомога від європейських партнерів. Броньовані контейнери укомплектовані спальними місцями (8 шт.), генератором (6 кВт), кондиціонером, окремою припливно-витяжною системою вентиляції, електрообігрівачем, мобільним холодильником, столом, мікрохвильовою піччю, шанцевим інструментом та можливістю тентування", - зауважив Голова ДСНС України Сергій Крук.