Кіровоградщина: у Знам'янській громаді попрощалися з Героєм Андрієм Ковтуном

  • 6 січ. 2023 09:00
  • 694
    • Новина Кіровоградщина: у Знам'янській громаді попрощалися з Героєм Андрієм Ковтуном Ранкове місто. Кропивницький
    Завершив свій земний шлях 26-річний солдат Андрій Олегович Ковтун. Він загинув 27.12.2022 року, під час виконання бойового завдання в районі виконання завдань за призначенням, в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, повідомили у Знам'янській міській раді.
     
     
    У 2014 році Андрій закінчив навчання в Знам'янській ЗОШ №7. Продовжив навчання в Кропивницькому професійному училищі де здобув спеціальність програміста. Працював водієм за кордоном.
     
    Андрій був призваний на військову службу за мобілізацією. Проходив військову службу на посаді стрільця - санітара 2 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону.
     
     
    Громада зібралася в Знам’янці Другій біля Будинку культури, щоб попрощатися із захисником України та провести Героя в останню путь.
     
    У промові секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська зазначила:
    - Там, в окопах, на руїнах, в полях гинуть наші земляки, сини, чоловіки, брати - герої... Страшна війна без жалю забрала життя ще одного нашого Героя - захисника, мужнього бійця та земляка - Андрія КОВТУНА. Молодий хлопець відійшов у вічність. Біль туги й жалю розриває серця, і немає від цього болю ні ліків, ні зцілень. Андрій був вірним і надійним товаришем, турботливим сином. Він назавжди залишиться прикладом мужності та незламності для своїх побратимів.
     
    Висловлюю щирі співчуття рідним Андрія. У ті важкі хвилини прийміть слова смутку і жалю у зв’язку з трагічною та непоправною втратою. Сьогодні ми прощаємося з молодою людиною, яка віддала своє життя за мир і спокій у наших домівках, за волю і незалежність нашої країни. Але Герої української землі не вмирають, і світла пам’ять про них буде жити вічно. Світла, незгасна пам'ять тобі, Герою, низький уклін і вічна слава!»
     
     
    Настоятель релігійної громади на честь ікони Богородиці «Знамення» УПЦ отець Віктор звернувся до рідних та присутніх зі словами молитви і співчуття, відслужив панахиду за загиблим воїном.
     
    Рідні, друзі, земляки та бойові побратими провели Захисника України в останню путь.
    Герої не вмирають! Вони залишаються в пам’яті назавжди! Вічна слава й уклін Герою!